Den 15 april var det en stor dag i Sala. 400-årsdagen och stort firande. Vi hade förmånen och hedersuppdraget att servera lunch till bland annat H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia. Vi hade en fantastisk dag på Måns Ols och vädret var helt perfekt med sol och lite vind som gjorde att svenska flaggan vajade i vårvinden. Det var väldigt känslostarkt att se landets kung och drottning komma gående över bron vid gröna gången och komma till oss. Utvärdshuset vi drivit i över 20 år. En fantastisk dag och vi delägare och personal är otroligt stolta.
Nedan kan ni se den meny som serverades till
H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvias.
Vi fokuserade som alltid på lokala leverantörer
Ost & chark
Rökt hjortcrème med pepparrot. Hjort fr. Ängsö, Västerås.
Rårörda lingon, fröknäcke. Lufttorkad karré. Nibble gård, Västerås Ostarna Blå & Linnéa fr. Vallgarns Gårdsmejeri.
Äppelmarmelad med rosmarin på salaäpplen,
Kusken lätt ale, Hantverksbryggeriet
Gösfilé
Gös från Mälaren, Borgåsundsfiskarn
Änga Gårds kryddblandning Fiskelycka,
smörsås med citrus, ingefära & chili.
Morot, beta och potatisstomp
Vitt vin. Angiò Fiano 2017
Gelato
Från Fiket i Färnebo
Färskostmousse med kardemumma o mandelcrunch.
Kaffe från Björklunds kafferosteri, Västerås